OVER THEE-EIEREN

Het origineel
Natuurlijk is de eerste vorm van theezetten gewoonweg losse theeblaadjes in het hete water te gooien. Na deze Spartaanse manier van theezetten deed het theezeefje zijn intrede. Geen theeblaadjes meer in de mond! Hieruit ontstaan allerlei varianten die allen tot doel hebben de theeblaadjes niet in de mond van de theedrinker te laten komen.
Theezeefjes, thee-eieren, theelepels, theestaafjes, theezakjes, theepads, theeknijpers, theemandjes, theefilters, theebollen, theekokers, .....
En van al deze verschillende variaties zijn weer vele fantasievolle uitvoeringen bedacht.

Volgens WikipediA
THEE-EI
Een thee-ei is een eivormig voorwerp om thee te bereiden. Het geperforeerde ei wordt gevuld met theeblaadjes, waarna het aan een kettinkje in de theepot wordt gehangen. Het thee-ei moet na gebruik worden gereinigd en de restanten van de thee moeten worden weggegooid. Omdat theeresten bruine vlekken achterlaten geven veel mensen de voorkeur aan het theezakje, dat na gebruik eenvoudig in zijn geheel kan worden weggegooid.
Het thee-ei is daardoor in onbruik geraakt.

Verandering
Dat het theezakje een grote opmars heeft gemaakt is zeker waar. Lekker makkelijk thee zetten en het geheel gewoon weggooien gebeurt tegenwoordig in de meeste huishoudens. Maar dat het thee-ei in onbruik is geraakt lijkt ons wat overdreven. Nog steeds zijn er heel gewone maar ook heel gekke en exclusieve thee-eieren te koop bij vooral thee-speciaalzaken. En laten we eerlijk zijn: voor een speciaal kopje thee gebruiken we toch nog steeds een thee-ei.
Het is van een huishoudelijk gebruiksvoorwerp verworden tot een luxe-product.